De geschiedenis van VDL Assembly

Van een bescheiden metaal-stamperij tot de dynamische assemblagekracht die we vandaag de dag kennen als VDL Assembly. In 1940 ontstond een metaal-stamperij onder de naam NSA, opgericht door de heer Nijhuis, voorheen een gewaardeerde kracht bij de Philips Machinefabrieken. Met een scherp oog voor innovatie en een toewijding aan vakmanschap, bouwde NSA snel een reputatie op voor het vervaardigen van hoogwaardige metalen producten, waaronder de meest bescheiden asbakken tot fijn bewerkte gespen.

 

Na een overname in 1958 door de familie Van Benthem-Nijhuis, ontketende NSA een nieuwe fase van groei en technische ontwikkeling. Onder hun leiding begon NSA met de implementatie van geavanceerde technieken in de plaatwerksector, ondersteund door nauwe banden met industriële pioniers als Philips en DAF.

Het bedrijf koos al vroeg voor een gedurfde strategie door een breed scala aan gespecialiseerde machines te integreren, waardoor NSA kon uitgroeien tot een ware pionier in de Nederlandse toeleverindustrie. Van het vervaardigen van complexe autoradio-accessoires tot het produceren van geavanceerde apparaten voor slechtzienden en slechthorenden, NSA werd al snel synoniem met innovatie en kwaliteit.

Met vestigingen in Veldhoven en Aalst, en later in Eersel. Na een overname door VDL Groep in 1991, bleven zij een stempel drukken op de industrie. In 2015 onderging het bedrijf een transformatie en werd het omgedoopt tot VDL Apparatenbouw, een naam die de erfenis van het verleden omarmt en een belofte inhoudt van voortdurende vooruitgang en excellentie in de toekomst. In 2024 werd deze naam verder geëvolueerd naar VDL Assembly en zijn wij verhuisd. Een nieuwe stap in de reis van VDL Assembly om groeiambities verder waar te maken.

Lees meer
Lees meer
Markten
Productieoppervlakte
Klantgericht
%
Ervaring
jaar