CONSTANTE VERBETERING:

KWALITEIT ALS LEIDRAAD

Optimalisatie door APQP Proces

Bij VDL Assembly streven we naar de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid in al onze processen. Daarom hebben we ons toegewijd aan het Advanced Product Quality Planning (APQP) proces, een gestructureerde aanpak die ons in staat stelt om producten te ontwikkelen en te produceren die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en de industrienormen overtreffen.

Fase 1: Introductie

Het APQP-proces bij VDL Assembly begint met een grondige analyse van de behoeften en specificaties van onze klanten. Door nauw samen te werken en te communiceren, stellen we duidelijke doelstellingen en eisen vast voor het te ontwikkelen product. Daarnaast kijken we ook naar de match tussen het team, het product en VDL Assembly. 

Fase 2: Product

In deze fase kijken we naar de maakbaarheid van het product en brengen we het naar een niveau waarop het goed kan worden gebouwd. Hierdoor zijn we eventuele problemen in de volgende fases voor. Naast de maakbaarheid, beoordelen wij ook de kwaliteit van de productdocumentatie om met vol vertrouwen de serieproductie te kunnen beginnen.

Fase 3: Proces

Het proces begint met het identificeren van risico's en het bedenken van oplossingen om de kwaliteit te verhogen. We maken gebruik van geavanceerde tools en technieken om het productieproces stapsgewijs te optimaliseren. Ook kunnen wij in deze fase starten met het maken van malletjes om het proces te borgen.

Fase 4: Validatie product & proces

In deze fase valideren we het gehele productieproces, inclusief een 0-serie, om ervoor te zorgen dat het beoogde resultaat wordt behaald. We zijn actief bezig om te zoeken naar optimalisatiemogelijkheden en werken richting een kostenefficiënte serieproductie.

Fase 5: Serieproductie

Bij succesvolle validatie gaan we over naar serieproductie. We blijven continu verbeteren en streven naar stabiliteit in het productieproces, waarbij we samen met onze klanten successen behalen en schouder aan schoudrer blijven groeien.